Dodik: Otjerao sam američkog ambasadora sa svoga imanja

12
Radiosarajevo.ba
Dodik: Otjerao sam američkog ambasadora sa svoga imanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prisjetio se tokom današnje sjednice Narodne skupštine RS svog posljednjeg razgovora sa nekadašnjim američkim ambasadorom u BiH Cliffordom Bondom.

Tada je Bond došao na njegovo imanje i predložio mu da dobije kaznu od šest mjeseci zatvora koju će mu State Department pretvoriti u dvije godine uslovno.

Dodiku je tada kazna prijetila jer je njegova Vlada kupovala cvijeće namijenjeno za polaganje na spomenike poginulima u ratu i za poklone zvaničnicima koji su dolazili.

"Sada će on (Clifford Bond op.a.) naravno reći da to nije istina, ali ja evo to iznosim javno. Tada je ambasador SAD-a u BiH bio Clifford Bond. On je u jednom trenutku zatražio da se vidi sa mnom. Ja tada već dvije - tri godine nisam bio predsjednik Vlade RS. Čitav region, sve televizije su tada o meni pričale kao o najvećem kriminalcu koji se ikada rodio ovdje. Kad god sam dolazio na Sud, tu je bilo 100 kamera i stranih i ovih naših domaćih, čak je jedno vrijeme i CNN dolazio. Nekako se to na jednom umirilo", kaže Dodik i nastavlja: 

[related]https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja-mislim/vladika-grigorije-precesto-su-nase-svade-srpske-i-bosnjacke-bivale-za-tudi-racun/543363?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak