Direktor FUP-a: "Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak koji razara cjelokupan sistem"

8
FENA
Direktor FUP-a: "Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak koji razara cjelokupan sistem"

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić oglasio se nakon današnje policijske akcije kodnog naziva OTA Landfill, a odnosi se na bivšu upravu Autocesta Federacije BiH.

Munjić naglašava da je, od imenovanja na mjesto rukovodioca Federalne uprave policije, insistirao da policijski službenici u fokus svog rada stave koruptivne predmete, posebno predmete visoke korupcije.

"Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak koji razara cjelokupan sistem i s kojim se pravosudne institucije i policijske agencije moraju obračunati.

Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u BiH Marca Di Ruzzu

Federalna uprava policije ostat će, i u narednom periodu, fokusirana na dokumentovanju i istraživanju predmeta visoke korupcije, a napadi na Federalnu upravu policije – kojim smo izloženi u vrijeme odkad je intenziviran rad na koruptivnim predmetima – neće nas spriječiti u borbi protiv korupcije.

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati još ovakvih i sličnih predmeta s obzirom na to da Federalna uprava policije provodi više istraga u odnosu na koruptivna krivična djela i javne zvaničnike.

Koristim ovu priliku da zahvalim federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, koji su dali maksimalnu podršku Federalnoj upravi policije kad je riječ o reorganizaciji, jačanju između ostalog i Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, ali i materijalno-tehničke opremljenosti", navodi direktor FUP-a Vahidin Munjić, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak