Denis Zvizdić: 'Paratvorevina jedna od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH'

14
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: 'Paratvorevina jedna od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH'

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić oglasio se u utorak, 9. januara, povodom obilježavanja neustavnog dana u Banjoj Luci.

Objavu Denisa Zvizdića prenosimo u cijelosti:

"Danas je opet u bh. entitetu RS organizovana sramotna, anticivilizacijska i provokativna proslava koju je Ustavni sud proglasio antiustavnom. Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH je krivično djelo.

Zoran Milanović stigao u BiH pa poručio: HDZ-ov izborni zakon neće proći

To, naravno, znaju pravosudni organi BiH koji moraju djelovati u skladu sa Krivičnim zakonom BiH i nadležnostima koje imaju.

09. januar 1992. kada je stvorena paratvorevina 'Srpska Republika Bosna i Hercegovina' je jedan od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH, kojim je ozvaničen početak masovnih svirepih ubistava, silovanja, mučenja, koncentracionih logora i progona pripadnika nesrpskog, a posebno bošnjačkog naroda, što je kulminiralo genocidom u Srebrenici.

Ono što je dodatno razočaravajuće jeste da pojedini opozicioni lideri u bh. entitetu RS, stoje rame uz rame sa organizatorima i promotorima antiustavne proslave 9. januara čime pokazuju da podržavaju njihovu iredentističku i ratnohuškačku politiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak