Denis Bećirović primio ambasadoricu Brazila: Fokus na jačanju ekonomske saradnje

3
Fena
Denis Bećirović primio ambasadoricu Brazila: Fokus na jačanju ekonomske saradnje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Brazila u BiH Mariju Claru Duclos Carisio.

"Bosna i Hercegovina ima interes da razvija svestrane odnose s Federativnom Republikom Brazil. Riječ je o rastućem globalnom ekonomskom i političkom akteru s brojnim ljudskim i ekonomskim potencijalima. Ekonomska saradnja dvije države je na skromnom nivou, iako postoje mogućnosti za kvalitetniju saradnju u oblastima poljoprivrede, prehrane, šumarstva, stočarstva, vinogradarstva, vinarstva, turizma i kulture", istaknuo je Bećirović.

Ambasadorica Carisio je kazala da Brazil smatra Bosnu i Hercegovinu prijateljskom zemljom, te da između dvije države nema otvorenih pitanja.

Puštene julske naknade neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata: Novi zakon u proceduri

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović informirao je ambasadoricu Carisio o činjenici da su državni organi Bosne i Hercegovine jednoglasno definirali strateške vanjskopolitičke prioritete, a to su EU i NATO.

Dodao je da sve dok državni organi BiH ne promijene zakone i druge akte koji trasiraju vanjsku politiku države, svi predstavnici države BiH dužni su ih poštivati.

Na kraju sastanka, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je ambasadorici Carisio poželio uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak