Demokratska fronta: Vijeće ministara BiH mora spriječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije

21
Radiosarajevo.ba
Demokratska fronta: Vijeće ministara BiH mora spriječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije

Demokratka fronta poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine po kojem se sprječava ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

"Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Ono nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posljedice obzirom na jasan cjelokupan politički kontekst istog", navodi Demokratska fronta.

Smatraju kako bi ovakva aktivnost proizvela nesagledive posljedice.

Čuvari Bosne o dolasku srbijanskih policajaca u BiH: "Prvorazredni agresivni incident"

"Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s tim u vezi dužno je da svojim postupanjem eleminiše takvu mogućnost, a Granična policija BiH u ovom trenutku mora biti svjesna situacije koja se pred njom nalazi.

Ukoliko Vijeće ministara BiH ne učini ništa po navedenom pitanju biće odgovorno za sve posljedice koje uslijed njihovog nedjelovanja mogu uslijediti.

Salkić o dolasku policije Srbije u RS: "Strateško djelovanje na rušenju suvereniteta BiH"

Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini uslijed podrivanja od strane susjeda iz dana u dan se dodatno komplicira, te stoga još jednom pozivamo Vijeće ministara da djeluje konkretno prije nego što bude kasno", saopćila je Demokratska fronta.

Podsjetimo, policajci iz Srbije od 22. jula bit će u Banjoj Luci, Foči i Trebinju, a, više možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak