Dan žalosti u Neumu, sahrana ubijenih mališana u Zagrebu

0
Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Neumu, sahrana ubijenih mališana u Zagrebu

Sahrana troje ubijene djece ubijene u Zagrebu planiran je sutra u poslijepodnevnim satima u tom gradu, dok će u Neumu, gdje živi majčina porodica, i gdje su i djeca boravila tokom ljeta biti proglašen dan žalosti.

"Prema zadnjim informacijama koje imam pokop će biti u Zagrebu. Općina Neum proglasiti će dan žalosti, ovdje živi obitelj djece, s kojom suosjećamo u ovim teškim trenutcima", potvrdio je za Hercegovina.info načelnik Neuma Dragan Jurković.

Povodom tragičnog događaja u kojemu je smrtno stradalo troje maloljetne djece, načelnik Općine Neum, Dragan Jurković proglasio je 29. septembra (srijeda) Dan žalosti na području općine Neum.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola kopljana na zgradi Općine Neum, te na zgradama Javnih poduzeća i Ustanova kojima je osnivač Općina Neum.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Narodnom listu- službenom glasniku Općine Neum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak