Da li je Boška Ćavar ovom porukom najavila da odlazi iz Naše stranke?

15
Radiosarajevo.ba

Naša stranka danas se zvaničnim saopćenje ogradila od jučerašnjeg glasanja Boške Ćavar na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Naime, ovo vijeće jučer se izjašnjavalo o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.

Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli BiH, FBiH, HNK i Grada Mostara. Odluka nije usvojena. Jedna od vijećnica koja nije glasala za ovu odluku je i Boška Ćavar iz Naše stranke.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Forto: Za razliku od Izetbegovića i SDA - mi Čoviću nećemo davati bianco čekove!

Prvi je, na društvenim mrežama, reagirao njen stranački kolega Dragan Mioković koji je poručio: "Glasanje Boške Čavar za ostanak vjerskih, neustavnih i onih obilježja pod kojima je HVO vršio zločine tokom presuđenog UZP, u javnom prostoru Mostara, smatram sramotnim. U kapacitetu koji imam založiću se da bude sankcionisana kroz organe Naše stranke."

Nedugo poslije stiglo je i saopćenje iz Naše stranke u kojem se kaže:

"U Gradskom vijeću Grada Mostara Naša stranka ima dvije vijećnice, Irmu Baraliju i Bošku Ćavar. Irma Baralija je glasala za Prijedlog odluke, a Boška Ćavar je bila suzdržana. Irma Baralija je glasala u skladu sa stavom Naše stranke, Boška Ćavar je odlučila da glasa u skladu sa svojim ličnim ubjeđenjima koja se ovog puta kose s ubjeđenjima Naše stranke.

Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta. Tome služe državni simboli i samo oni mogu biti prisutni u državnim institucijama. Ograđujemo se stoga od glasanja Boške Ćavar, a u skladu s internim procedurama organi Naše stranke će odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije."

A, potom je uslijedila poruka Boške Ćavar na Facebooku, zbog koje se spekulira da ona više neće biti članica stranke.

Ćavar je, podijelivši saopćenje Naše stranke kratko napisala:

Foto: Facebook: Status Boške Ćavar

"Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljnjem radu."

Njen stranački kolega Enver Kotorić u komentaru na objavu joj je istaknuo: "Koliko vidim ograđujemo se od glasanja. Ne od članice." Ćavar na ovo nije odgovorila.

Ćavar je jučer, nakon sjednice, na svom Facebooku također objavila ovu poruku:

"Završena je rasprava o simbolima na javnim mjestima na području Grada Mostara. Zastavu BiH i Grada Mostara apsolutno podržavam, ali... voljela bih vidjeti te heroje koji će u etnički čistim sredinama skinuti obilježja naroda koji tu živi. Probale su mi kolege podvaliti kukavičje jaje, širenjem svoje priče, živim principe do kojih držim. Ne diraj me i neću te dirati!! Podvaljivanjem svima UZP-a je užasno mizerno..."

Zanimljivo je da je uz ovaj post postavila sliku Al Pacina u ulozi Michaela Corleonea u filmu Kum (The Godfather).

Foto: Facebook: Status Boške Ćavar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak