Članovi NiP-a okupili se u Ilijašu: Sinoć i jutros našli smo niz nepravilnosti

3
B. T.

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH danas poslijepodne ažurirala podatke po kojima za načelnika Općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa 60 glasova više od kandidata Četvorke Amara Dovadžije, članovi Naroda i pravde i večeras su se okupili ispred zgrade Općine Ilijaš, i na glavnoj šetnici, kako bi, kažu, ukazali na izborne prevare. 

"Na biračkom mjestu Jahorina nije unešeno u CIK, kada se unesu podaci s tog biračkog mjesta, Amar će imati 42 glasa prednosti. Nakon drugog brojanja i potvrđivanja jučer  u Općinskoj izbornoj komisiji taj rezultat još nije verifikovan na stranici izbori.ba. To koristi Mahir Dević (predsjedniku Općinskog odbora SDA Ilijaš, op.a.) govori kako je NiP upravljao biračkim odborima. Na kraju krajeva, ispostavilo se da je na tom biračkom odboru sjedio brat od kandidatkinje s SDA liste, a da su dva člana postavljena direktno ispred OIK-a", kazao nam je Vernes Mulić predsjednik izbornog štaba Naroda i pravde. 

Loading...

Komentirao je i večerašnje saopćenje Općinske izborne komisije Ilijaš, iz koje su poručili da se zahtjevi za ponovnim brojanjem odredenih biračkih mjesta mogu se u podnositi tek nakon šo Centralna izborna komisija objavi utvrđene rezultate i to direktno CIK-u, u roku ad tri dana od dana objave utvrdenih izbornih rezultata. 

"Mi to  svakako planiramo uraditi, potrebno je prikupiti 50 potpisa za svako biračko mjesto. Mi smo već krenuli u tu proceduru, obzirom da  smo sinoćnjim i jutrošnjim prebrojavanjem našli niz nepravilnosti, direktno na štetu Naroda i pravde - nađeno je 10 nevažećih listića SDA koji su priznati, a pet ispravnih NIP-a koji su odloženi u nevažeće. To je samo na 4 biračka mjesta, zamislite koliko je toga na još 20", kazao nam je Mulić. 

Izborni materijal, kako nam prenosi, čuva policija

"Materijal je trenutno zapečačen i zaključan, niko neće imati pristupa do samog transporta", zaključio je Mulić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak