CIK donio odluku: Ovo su biračka mjesta u inostranstvu za Lokalne izbore 2024.

0
Radiosarajevo.ba
CIK donio odluku: Ovo su biračka mjesta u inostranstvu za Lokalne izbore 2024.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 12. augusta, donijela je odluku o organizovanju glasanja za Lokalne izbore 2024. godine u 14 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u osam država.  

Glasanje će biti moguće u ambasadama Bosne i Hercegovine u Beogradu, Berlinu, Beču, Kopenhagenu, Hagu, Ljubljani, Stockholmu, kao i u Briselu za Belgiju i Luksemburg.

Također, glasači će moći glasati u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Frankfurtu i Stuttgartu, kao i u počasnim konzulatima u Grazu i Salzburgu. Ove godine, prvi put će glasanje biti omogućeno i u počasnom konzulatu BiH za gornju Austriju.

Neretva zavijena u crno: Mrtvi rakovi i ribe najava početka kraja božanske rijeke kakvu poznajemo?

Centralna izborna komisija BiH obavještava da glasanje za Lokalne izbore 2024. godine neće biti organizovano u određenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima zbog nedovoljnog broja prijavljenih glasača.

Međutim, bit će omogućeno glasanje putem pošte. Ova informacija bit će dostavljena svim prijavljenim glasačima najkasnije 40 dana prije održavanja izbora.

Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u DKP BiH bit će objavljena na web-stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz te institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak