Christian Schmidt probao čuveni Livanjski sir: 'Tradicija, autentičnost i visoka kvaliteta'

7
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt probao čuveni Livanjski sir: 'Tradicija, autentičnost i visoka kvaliteta'

U petak, 13. septembra, u Livnu su se sastali visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. 

Objavu OHR-a prenosimo u cijelosti:

"Sadržajan razgovor danas u Livnu sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto o aktuelnim političkim trendovima i ekonomskim prognozama za Bosnu i Hercegovinu, s posebnim naglaskom na izazove na putu pristupanja u EU.

Tragičan iznenadni početak zime u Austriji: Žena umrla zbog smrzavanja

"Integracija u EU je od vitalnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, njen ekonomski rast i političku stabilnost i iz tog razloga je iznimno bitno pojačati napore za nastavak procesa", rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt", stoji u objavi OHR-a.

Visoki predstavnik je za vrijeme boravka u Livnu posjetio i Mljekaru Livno gdje se oduševio kvalitetom sira.

"Ovakvo priznanje može se postići samo predanim radom. Mljekara Livno uspjela je ne samo očuvati jedinstvene kvalitete tradicije livanjskog kraja već je osigurala autentičnost i visoku kvalitetu svojih proizvoda. Ovo je uvijek veliki korak za promociju lokalnog naslijeđa i šire priznanje za uložene napore", rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak