Christian Schmidt: 'Dodik je do sada naučio da nije on taj koji odlučuje'

8
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt: 'Dodik je do sada naučio da nije on taj koji odlučuje'

Visoki predstavnik Christian Schmidt je u srijedu, 4. septembra bio u posjeti u Banjoj Luci gdje je posjetio sjedište državne agencije za identifikacijske dokumente (IDDEEA BiH). 

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik je izjavio kako je "naredio da ga izbace".

"Čim su mi rekli da je došao u Banju Luku, ja sam policiji naredio: nađite ga i izbacite iz RS-a".

Predsjedništvo dalo zeleno svjetlo: BiH učestvuje u jednom od najvažnijih samita za Zapadni Balkan

Dodik je to rekao u izjavi novinarima u Doboju, gdje je predsjedao sastankom glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Mislim da ga sad policija juri da ga izbaci, ako već nije deportovan. Takvi kao on iznenada dolaze, uvlače se da niko ne vidi. I onda kad mi kažemo da ćemo takve hapsiti, oni kažu, on kaže - ne možete vi odvajati… On je to uradio jer je znao da smo mi ovdje u Doboju. Što nije došao ovdje u Doboj danas?", poručio je Dodik.

Dodik potpuno pobjesnio jer je Schmidt došao u Banju Luku: "Naredio sam policiji da ga izbaci"

Ipak, Schmidt tvrdi da nikada nije imao bilo kakvih problema s dolaskom u RS, te da je svaki put naišao na toplu dobrodošlicu.

"Mislim da je gospodin Dodik do sada naučio da on nije osoba koja odlučuje kada ko treba da posjeti koja mjesta u Republici Srpskoj. Jedne prilike je spomenuo i Doboj. Stoga mi je to na izvjestan način poslužilo kao inspiracija, razmislio sam pa sam pomislio da bih morao nekada posjetiti i Doboj. To možda nije ovom prilikom, ali imam u planu", rekao je Schmidt za televiziju NovaBH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak