Četnici danas na Sudu BiH: "Šta smo skrivili, mi njegujemo antifašističku borbu"

6
BIRN - Detektor.ba

Izricanje presude Dušanu Sladojeviću, Slavku Aleksiću i Risti Lečića, koji su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline u martu 2019. godine, zakazano je za 22. juni, nakon što je okončan postupak pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine.

Tužiteljica Maja Ilić-Stupar pročitala je optužnicu i ponovila da ostaje pri navodima iz prvostepenog postupka. Dodala je i da, zbog ekonomičnosti postupka, neće ulagati nove dokaze, predloživši da se preuzmu i prihvate dokazi izvedeni tokom prvostepenog postupka, piše BIRN - Detektor.ba.

Nakon žalbe Tužilaštva BiH, Državni sud je ukinuo prvostepenu presudu kojom su Sladojević, Aleksić i Lečić oslobođeni optužbe da su se u jutarnjim satima 10. marta 2019. godine, u organizaciji višegradskog opštinskog odbora Ravnogorskog pokreta, okupili na Trgu palih boraca u Višegradu, na kojem je bilo pripadnika pokreta iz Srbije i Crne Gore, u uniformama i sa zastavama, koji su kasnije vozilima otišli na lokalitet Dobrunske rijeke, poznat kao Draževina.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak