Četnici otkazali postrojavanje u Višegradu: "Puno je vojnika EUFOR-a"

0
Radiosarajevo.ba
Četnici otkazali postrojavanje u Višegradu: "Puno je vojnika EUFOR-a"
Foto: visegrad24.info / Postrojavanje četnika u Višegradu

Ravnogorski četnički pokret otkazao je masovno okupljanje u Višegradu koje je bilo zakazano za nedjelju.

"Poštovana braćo Ravnogorci, obavještavamo vas da predviđeni parastos našem Čiča Draži koji je zakazan za 13. mart 2022. godine u Draževini (Dobrunskoj rijeci), neće se održati kako je prvobitno bilo planirano", piše u dopisu koga je pokret poslao članovima, a koji je objavio portal Srpskainfo.

Kao razlog navode novonastalu i pogoršanu situaciju u svijetu i našem okruženju, te "povećano prisustvo pripadnika snaga EUFOR na našim prostorima".

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Kažu da su ove godine planirali parastos u manjem obimu i u civilnoj odjeći: "Znači, neće biti postrojavanja, samo parastos u crkvi i na mjestu gdje je Čiča zarobljen, i gdje je pobijena njegova pratnja. Veliki je pritisak stranih i domaćih faktora iz federalnog djela BiH, medijskih kuća iz FBiH na našu organizaciju,moramo biti pametni i mudri! Naredba rukovodstva pokreta je da se svi pridržavaju gore navedenog saopštenja."

Inače, Sud BiH u decembru prošle godine oslobodio je članove ovog pokreta, Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Ristu Lečića, optužbi za izazivanje mržnje zbog aktivnosti na skupu Ravnogorskog pokreta u martu 2019. godine u Višegradu.

Za one koji su zaboravili, četnici su tada uz gusle pjevali pjesme (ako se ovo uopće može nazvati pjesmom...) čiji stihovi idu ovako:

Biće opet pakao i krvava Drina
Evo idu četnici sa srpskih planina

ili

Da se Dražin barjak vije ne bi bilo Albanije
I bila bi Ravna Gora na tri južna Srpska mora

Uostalom, pogledajte i sami kako je izgledao taj užas:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije