Brutalno ubistvo Saše Kulišića u Doboju: Optuženi poriču krivicu – najnoviji detalji sa suđenja

2
Radiosarajevo.ba
Brutalno ubistvo Saše Kulišića u Doboju: Optuženi poriču krivicu – najnoviji detalji sa suđenja

Andrea Kajganić i Dražen Lazarević, u utorak, 30. jula, su se u Okružnom sudu u Doboju izjasnili da nisu krivi za teško ubistvo Saše Kulišića u Doboju.

Naime, u utorak je u Okružnom sudu u Doboju održano ročište za izjašnjenje o krivici optuženih, koje je održao sudija za prethodno saslušanje, u prisustvu Okružnog javnog tužioca u Doboju, a optuženi su se izjasnili da nisu krivi za krivično djelo teškog ubistva koje im se stavlja na teret.

"Predmet će biti proslijeđen sudskom vijeću ovog suda radi zakazivanja glavnog pretresa", navode iz Suda.

Vico Zeljković najavio reforme u fudbalu: Sljedeći korak formiranje jedinstvene druge lige

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Doboju tereti ih da su krivično djelo počinili u noći 30. januara 2024. godine, u periodu od 1.04 časova do 1.24 časa, u Ulici Miloša Obilića Doboj, a po dogovoru i razrađenom planom, zajedno sa maloljetnom K.A. kćerkom Andree Kajganić i Saše Kulišića u namjeri da ubiju Kulišića.

Prema dogovoru su 29. januara 2024. godine u stanu Andreine sestre V.M., a nakon što je V.M. na njenu molbu, koja je znala za dejstvo tableta "Treana", kupila u apoteci te tablete jačine 10 mg i predala ih Lazareviću.

On je većinu tableta izvadio iz pakovanja, te ih je maloljetna K.A. usitnila i pomiješala sa vodom.

Šta je lijek "treana" kojim su trovali ubijenog Sašu Kulišića?

Potom  je prema dogovoru sa majkom i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u kuću gdje je stanovala sa ocem, te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala ocu da popije.

Kako se navodi u optužnici i Kajganićeva je u ranijem periodu suprugu krišom davala navedene tablete zbog kojih se nije osjećao dobro.

Djevojčica je ocu dala piće u namjeri da ga dejstvo tableta omami i uspava, te ga onesposobi da pruži otpor.

Nakon što su tablete počele djelovati i Kulišić je zaspao, maloljetnica je obavijestila majku i Lazarevića da otac čvrsto spava, nakon čega su Kajganićeva i Lazarević došli pred kuću sa iznajmljenim automobilima, Andrea Peugeot, a Lazarević Renault.

Potom su, kako se navodi u optužnici, ušli u kuću, te po ulasku djevojčici rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

Ovo je Andrea Kajganić, supruga ubijenog Saše Kulišića: Prijeti joj doživotna robija

"Kajganićeva i Lazarević su ušli su u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu veličine 20 x 5 mm u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova", navodi se u optužnici.

Dodaje se da su noge zavezali konopcem i oblijepili ljepljivom trakom oko zglobova i tako ga onesposobljenog iznijeli iz kuće i stavili u gepek Peugeota.

Lazarević se Renaultom uputio u mjesto Preslica, a Kajganićeva ga je pratila.

"Dolaskom u blizinu izletišta Preslica, Kajganićeva je automobil odvezla uzbrdo gdje se zaustavila u 01.39 časova, u neposrednoj blizini bazena za vodu, te su iz gepeka izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji", navodi se u optužnici.

Potom su mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka.

Kum Saše Kulišića otkrio šokantne detalje zločina u Doboju: 'Poslije te odluke je ubijen'

"Radi se o ubodnoj rani u predjelu lijeve strane trbušnog zida veličine 50 x 25 mm, dvije ubodne rane u predjelu desne strane trbušnog zida veličine b, te u središnoj liniji trbušnog zida ubodnu ranu veličine 80 x 55 mm, zbog kojih povreda, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka je nastupila nasilna smrt. Takođe tjelesne povrede u vidu oguljotina u predjelu čela, na vrhu lijevog ramena, na trbušnom zidu sa desne strane, na prednjoj spoljašnoj strani desne natkoljenice u gornjoj trećini, u predjelu desne zadnjice, na oba koljena, na prednjim stranama obije potkoljenice, na natplatu lijevog stopala, na spoljašnjoj strani lijeve potkoljenice, te krvni podliv u predjelu zadnje strane desnog skočnog zgloba i desne potkoljenice", stoji u optužnici.

Potom su se oboje iznajmljenim automobilima udaljili sa lica mjesta.

Andrea se sa automboilom uputila u Banja Luku gdje je iznajmila stan, a Lazarević se vratio do Kulišićeve kuće gdje se pozdravio sa maloljetnom K.A., nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M. u Ulici kralja Petra I.

Na vidjelo izašli svi detalji ubistva Saše Kulišića u BiH: U zločinu učestvovala i maloljetna kćerka

On je u jutarnjim satima parkirao automobil Renault i Mecedesom se uputio u Banja Luku.

Maloljetna K.A., je prema dogovoru i razrađenim planom sa majkom i Lazarevićem, u jutarnjim satima nazvala kuma B.D. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

"Dakle, optuženi su drugog lišili života na svirep način, čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1 tačka 1 u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika RS", navodi se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak