Na vidjelo izašli svi detalji ubistva Saše Kulišića u BiH: U zločinu učestvovala i maloljetna kćerka

3
Radiosarajevo.ba
Na vidjelo izašli svi detalji ubistva Saše Kulišića u BiH: U zločinu učestvovala i maloljetna kćerka
Foto: Facebook / Saša Kulišić

Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarevića zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Njima se optužnicom stavlja na teret da su 30. januara u vremenskom periodu od 1:04 sato pa do 1:24, zajedno s maloljetnom kćerkom Andree Kajganić, isplanirali ubistvo Saše Kulišića.

Plan su razradili u kući sestre Andree Kajganić, nakon što je ona iako je bila svjesna njihovog dejstva izmolila sestru da kupi tablete "Treana" od 10 mg, te ih predala Draženu Lazareviću. On je uz saradnju sa maloljetnom K.A. te tablete izvadio, gdje ih je ona izmrvila, te pomiješala sa vodom. Potom je u dogovoru sa optuženima otišla u porodičnu kuću gdje je živjela sa ocem, te mu u napitak dodala limun i servirala da popije.

Osuđeno bivše rukovodstvo Apoteka Sarajevo: Nezakonito isplatili 400.000 KM

Osuđeno bivše rukovodstvo Apoteka Sarajevo: Nezakonito isplatili 400.000 KM

Prema optužnici, kako piše Srpskainfo, Andrea Kajganić je i ranije ove tablete davala mužu, trujuići ga, čime se oštećeni osjećao zdravstveno loše. Nakon što je oštećeni Kulišić popio napitak koji mu je dala kćerka, dejstvo tableta ga je omamilo i uspavalo, te onesposobilo da pruži otpor. Nakon što je oštećeni zaspao, maloljetna kćerka K.A. je pozvala optužene, te su oni sa iznajmljenim automobilima stigli u porodičnu kuću Kulišića.

Potom su, kako se navodi u optužnici ušli u kuću, te po ulasku maloljetnoj K.A. rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

"Kajganić Andrea i Lazarević Dražen ušli su u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu, u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili zglobove sivom ljepljivom trakom", navodi se u optužnici.

Andrea Kajganić
Foto: Srpskainfo / ATV: Andrea Kajganić

Također, noge su zavezali konopcem i tako onesposobljenog Sašu Kulišića iznijeli iz kuće i stavili u gepek automobila Peugeot: "Dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Kajganić Andrea se sa vozilom Peugeot odvezla uzbrdo gdje je zaustavila automobil u 01.39, u neposrednoj blizini bazena, gdje su iz gepeka izvadili oštećenog Kulišić Sašu kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji."

Potom su mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka je nastupila nasilna smrt. Potom su se Kajganić Andrea i Lazarević Dražen sa iznajmljenim vozilima udaljili sa mjesta.

Andrea se Peugeotom uputila u Banja Luku gdje je iznajmila stan, a Lazarević se vozilom vratio do porodične kuće oštećenog Kulišić Saše gdje se pozdravio sa maloljetnom K.A., nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M.

Maloljetna K.A, je prema dogovoru i razrađenim planom sa Kajganić Andreom i Lazarević Draženom, u jutarnjim časovima nazvala kuma B.D. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije