Bravo: U Tuzlanskom kantonu već PETI dan nema novooboljelih!

Fena
Bravo: U Tuzlanskom kantonu već PETI dan nema novooboljelih!

Peti dan uzastopno na području Tuzlanskog kantona nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije koronavirosom, izjavila je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravlja tog kantona Dajana Čolić.

U protekla 24 sata testirano je 146 osoba i svi nalazi bili su negativni.

Od 27. marta do danas registrovano je 84 pozitivnih na COVID-19, od čega je 58 aktivnih. Hospitalizirano je pet osoba, jedna na Medical institutu Bayer, te jedna u Brčko Distriktu, dok je 51 osoba u kućnoj izolaciji.

Prema podacima Kriznog štaba, klaster Medical institut Bayer broji još 25 pacijenata, dok su klasteri Lukavac, Banovići i Gračanica potpuno ugašeni.

Čolić je istaknula da nema razloga za stigmatizaciju u povodu pandemije koronavirusa, jer niko ne bira da bude bolestan.

"Razloga za stigmatizaciju nema. Mi smo u TK-u imali dva smrtna slučaja, ali su oba vezana za osnovna oboljenja zbog čega su operisani. Molim građane za svjesnost i savjesnost. Ovo je oboljenje kao i svako drugo, jedino što se sada nalazi u žiži javnosti zbog toga što nam je nepoznato", kazala je kantonalna ministrica Čolić, dodavši da se situacija u TK-u popravlja iz dana u dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak