Borba sa vatrenom stihijom: Pogledajte kako izgleda gašenje požara na Tjentištu

7
Radiosarajevo.ba

U toku je gašenje velikog požara na Tjentištu koji traje danima. 

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba se trenutno nalazi na mjestu događaja. 

Na terenu se sa vatrenom stihijom bore helikopteri Helikopterskog servisa OS BiH i RS, kao i vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i radnici NP Sutjeska, a sada su im se pridružili i helikopteri iz Srbije, a utorak, 13. augusta, u pomoć su stigli i helikopteri iz Srbije. 

Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'

Posljednjih dana najgora situacija sa požarima u BiH je na Tjentištu gdje gori stoljetna crnogorična šuma, na području nacionalnog parka "Sutjeska", kao i na Fortici iznad Mostara.

Požar na Sutjesci je zabrinuo mnoge, a aktivisti su upozorili da je stanje već katastrofalno, ali ako se proširi na Peručicu, bit će gubitak teških razmjera.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, u ponedjeljak, 12. augusta, jednoglasno je donijelo Odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara.

Tu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković što možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak