BHmeteo objavio prognozu: Kiša, kiša, pa sunčan dan, pa opet kiša - uskoro kreću i jači udari juga

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu: Kiša, kiša, pa sunčan dan, pa opet kiša - uskoro kreću i jači udari juga

Danas malo manje nestabilno, ali i dalje uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom od sredine dana i  poslijepodne. Navodi se ovo u prognozi koja je danas, 29. maja, objavljena na stranici BHmeteo.

"Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne danas stabilnije uz pretežno sunčano i suho vrijeme, dok će u ostatku zemlje razvojem oblačnosti od sredine dana i poslijepodne biti mjestimično kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Na jugozapadu Bosne, na sjeveru i zapadu Hercegovine u poslijepodnevnim satima može biti mjestimično izraženijih grmljavinskih pljuskova uz moguću pojavu nevremena", navodi BHmeteo.

Pogođeno fudbalsko igralište u Izraelu: Devet mrtvih, među njima i djeca

Kako su istakli, nestabilno vrijeme i narednih dana, izuzev subote (1. juna) koja bi mogla proteći uz većinom pretežno sunčano i suho vrijeme.

"Jugo od sutra (30. maja) u postepenom jačanju, krajem ove sedmice većinom će puhati umjeren do mjestimično na udare jak jugo i to uglavnom preko dana", zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak