BHmeteo donosi lijepe vijesti: Nazire se svjetlost na kraju tunela

1
Radiosarajevo.ba
BHmeteo donosi lijepe vijesti: Nazire se svjetlost na kraju tunela

BHmeteo objavio je lijepe vijesti za sve građane Bosne i Hercegovine. 

"Nazire se 'svjetlost na kraju tunela'. Pred kraj prve i tokom druge dekade septembra očekuje se postepena destabilizacija atmosfere uz porast naoblake i lokalnu, ali nešto učestaliju pojavu padavina", saopćili su iz BHmeteo.

Pojasnili su da će to biti posljedica jačanja ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja. 

Niko ne zna ko je "misteriozni" hrvatski špijun: Oglasio se i Andrej Plenković o hapšenju u Srbiji

"Drugim riječima južina, pa nekog značajnog pada temperatura idalje nema u najavi. Ali od nečeg se treba početi. Do tada, ostalo nam je još nekoliko sunčanih dana uz rijetku pojavu pljuskova i uz dosta visoke vrijednosti temperatura za ovaj period godine", najavlili su. 

Treba naglasiti da se aktuelna suša neće tako lako prekinuti ni anulirati.

Očekuje nas pakleni početak septembra: Zahlađenja još nigdje na vidiku

"Ovu objavu shvatite čisto kao naznaku postepene promjene siniptičkog obrazca preko Evrope. Ulazak u malo dinamičniji režim vremena uz postepeno popuštanje vrućina te češću pojavu padavina prema drugoj dekadi mjeseca", istakli su. 

Meteorolozi su napisali da je rano pričati o količinama padavina, a li po trenutnom stanju, zahvaljujući južini najviše bi ih moglo biti u krajevima uz more, u Hercegovini i na zapadu zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak