Bh. meteorolozi otkrili: U kojim dijelovima BiH se očekuje 'značajniji snježni pokrivač'?

0
Radiosarajevo.ba
Bh. meteorolozi otkrili: U kojim dijelovima BiH se očekuje 'značajniji snježni pokrivač'?

Stigla kiša, u nastavku dana obilne padavine širom zemlje. Uz postepen pad temperatura kiša će na planinama prelaziti u snijeg, objavili su meteorolozi na stranici BHMeteo.

"Šta drugo reći osim prava kasna jesen. Padavine su od jutarnjih sati zahvatile veći dio zemlje, ponajvise zapadne i sjeverozapadne krajeve gdje se već bilježi do 40 l/m2 padavina. Na visokim planinama Krajine počinje snijeg koji će do kraja dana i noćas padati širom planinskih krajeva zemlje", kazali su.

Navode da se to najviše odnosi na područja iznad 1.500 mnv gdje se očekuje značajniji snježni pokrivač.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

"Sutra (22.11.) idalje tmurno i prohladno vrijeme uz kišu, a na planinama iznad 1000mnv susnježica i snijeg. Intenzivije padavine prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima postepeno slabljenje i prestanak padavina.

U četvrtak (23.11.) nakratko stabilnije i suho vrijeme, uz lokalno jutarnji mraz. Već od petka nove padavine a za vikend i značajnije zahlađenje sa kojim ulazimo u nešto duži period nižih temperatura ispod prosjeka. Za vikend ali i do kraja novembra snijeg je moguć i u pojedinim nizinama", naveli su iz BHMeteo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak