Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Dolaze jako zahlađenje, kiša, ali i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Dolaze jako zahlađenje, kiša, ali i snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

"U naredna dva dana obilne padavine u čitavoj zemlji. U nizinama uglavnom kiša, a na planinama stiže prvi ozbiljniji snijeg ove sezone. Na visokim planinama centralne i zapadne Bosne lokalno će pasti blizu pola metra snijega."

Tvrdi ovo ekipa sa stranice BHmeteo.ba, upozoravajući i kako će vodostaji rijeka biti u porastu!

"Novembar nam zadnjih dana donosi prave kasnojesenje odlike vremena, a u tom ritmu nastavljamo i narednih dana. Uticajem nove ciklone, stižu nove padavine uz osjetan pad temperatura.

Zeničanka (49) pala s prozora stana, hitno prevezena na sarajevski KCUS

Zeničanka (49) pala s prozora stana, hitno prevezena na sarajevski KCUS

Kasno noćas, u ranim jutarnjim satima utorka (21.11.) talas jače kiše i pljuskova zahvata najprije pojas Krajine. U nastavku dana obilna kiša brzo zahvata i ostatak zemlje. Uz postepen pad temperatura kiša će od sredine dana i u poslijepodnevnim satima na planinama iznad 1300 mnv prelaziti u jak snijeg uz postepeno spuštanje snježne granice prema večernjim satima na oko 800mnv, pogotovo u Krajini. U Hercegovini lokalno grmljavina.

Padavine se nastavljaju i tokom srijede (22.11.) uz tmurno i hladno vrijeme. Kiša u nizinama a susnjezica i snijeg širom zemlje na nadmorskim visinama iznad 800mnv. Kako dan bude odmicao tako će padavine postepeno slabiti i prestajati a uporedo pristizati sve više hladnoće. Krajem dana i u večernjim satima pri izmaku padavina pokoja pahulja snijega može zaleprsati i u pojedinim nižim dijelovima sjeverozapadne i centralne Bosne.

U noći na četvrtak prestanak padavina uz djelimično razvedravanje. Ostaje hladno uz rjeđu mogućnost mraza do jutarnjih sati", navode iz BHmeteo.

U naredna dva dana obilne padavine u čitavoj zemlji. U nizinama uglavnom kiša, a na planinama stiže prvi ozbiljniji...

Posted by BHMETEO.ba on Monday, November 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije