Meteorolozi najavili dolazak snijega. Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili dolazak snijega. Objavljena prognoza do petka
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 3; Bugojno, Srebrenica, Zenica 4; Bijeljina, Gradačac, Ivan Sedlo, Tuzla 6; Drvar 7; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 8; Livno, Mostar, Široki Brijeg 9; Bihać, Trebinje 10; Neum 16 Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroisotočni, a u Hercegovini jugoistočni. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu zemlje do 15 °C.

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito sa noćnim satima, kada će se opšta slika dodatno pogoršati.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 22.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama uglavnom sa kišom, u Bosni može padati i susnježica. U višim područjima će padati snijeg. U večernjim satima lokalno u Bosni i u nizinama može padati veoma slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

Meteorolozi najavljuju novi snijeg. Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će prvo padati

Meteorolozi najavljuju novi snijeg. Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će prvo padati

U četvrtak, 23.11.2023., u jutarnjim satima lokalno u centralnim i istočnim područjima može padati slab snijeg. Očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti širom zemlje. U centralnim i istočnim područjima niska naoblaka će se najduže zadržati. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 14°C. 

U petak, 24.11.2023., djelomično vedro. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije