Bevanda: Radončić je kvalitetno i hrabro radio svoj posao

Radiosarajevo.ba
Bevanda: Radončić je kvalitetno i hrabro radio svoj posao

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH) na konferenciji za medije nakon sjednice Vijeća ministara i usvajanja odluke o raspodjeli sredstava od MMF-a kazao je da je ova tema dugo zagađivala javni prostor u BiH, te da je bilo dosta manipulacija, ali da je sretan jer je konačno donesena odluka

Podsjetimo, 330 miliona eura od MMF-a bit će raspoređeno entitetima i Brčko distirktu u procentima 61,5 za FBiH, 37,5 posto za RS i jedan posto Distriktu, a Vijeće ministara dugo vremena se nije moglo dogovoriti o raspodjeli ovog novca.

"Ova tematika zagađuje javni prostor BiH. Ukoliko ste realni vidjeli ste koliko je manipulacija bilo i zato sam sretan i zadovoljan da je ova odluka jednoglasno usvojena", rekao je Bevanda.

Bevanda je komentirao i ostavku Fahrudina Radončića (SBB) na mjesto ministra sigurnosti BiH.

 "Rekao sam da mi je žao jer je bio jedan od rijetkih ljudi koji su se držali principa. Često je glasao i protiv mene, ali mislim da smo imali neki džentlmenski odnos tu, nismo se valjali u blatu. Mislim da će se osjetiti njegov odlazak, ne želim da to bude tako, ali gospodin Radončić je izuzetno kvalitetno i hrabro radio svoj posao", rekao je Bevanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak