Benjamina Karić dobila odgovor: U kojoj fazi je krivična prijava protiv 'sijača smrti' u Sarajevu?

6
Radiosarajevo.ba

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, podnijela je krajem septembra krivičnu prijavu nakon što je na festivalu AJB DOC emitiran dokumentarac Sarajevo safari protiv "NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske".

Karić je poslala upit Tužilaštvu BiH s pitanjem u kojoj fazi se nalazi Krivična prijava koju je podnijela, a vezano za dokumentarni film Sarajevo Safari.

Stigao je odgovor:

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Gradonačelnica Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv sijača smrti u Sarajevu

"Određen je postupajući tužitelj u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave.

Nakon donošenja tužiteljske odluke, o istoj ćete, kao podnositeljica prijave, biti pismeno obaviješteni", saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, film Sarajevo Safari donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak