Američka ambasada objavila novi video i ponovo prozvala vlasti RS: 'Gdje je novac?'

6
Radiosarajevo.ba
Američka ambasada objavila novi video i ponovo prozvala vlasti RS: 'Gdje je novac?'

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se danas, 26. jula na službenom X nalogu (bivši Twitter).

U objavi se još jednom obraćaju vlastima u bosanskohercegovačkom entitetu RS i pitaju 'gdje je novac'.

"Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodice i prijatelji. Šta je s potrebama građana RS?”, pitaju u svojoj objavi.

Bivši selektor BiH Irfan Smajlagić otkrio favorite na Olimpijadi: 'To su dominantne selekcije'

U kratkoj objavi je snimak na kojem se vide dijelovi teksta vezani za uvođenje sankcija Igoru i Gorici Dodik te preduzećima koja su povezana s njima.

Podsjetimo, Ambasada Sjedinjenih Američkih Dražava u Bosni i Hercegovini oglasila se na svojim društvenim platformama i u srijedu, 24. jula i objasnila način poslovanja kompanija bliskih sa porodicom Milorada Dodika.

Ambasada SAD-a objasnila kako su kompanije bliske Dodikovoj porodici pokušale sakriti trag

"Kompanije povezane s sankcioniranim pojedincima i politički moćnima često restrukturiraju vlasništvo korporacije kako bi sakrile uključenost porodica. Ko ima koristi od ovih neprozirnih poslovnih transakcija?", naveli su tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak