Ambasada Srbije tvrdi: MVP i Elmedin Konaković odobrili defile Vojske Srbije u BiH?

34
Radiosarajevo.ba
Ambasada Srbije tvrdi: MVP i Elmedin Konaković odobrili defile Vojske Srbije u BiH?

Ambasada Srbije u BiH potvrdila je da je navodno Ministarstvo vanjskih poslova BiH i ministar Elmedin Konaković bilo obaviješteno o dolasku pripadnika Vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Kako tvrdi portal Istraga, navodno MVP nije poslalo obavijest Predsjedništvu BiH, već je samo poslalo najavu Graničnoj policiji da će pripadnici Vojske Srbije ući u BiH, objavio je portal Istraga.

Ovom tvrdnjama potvrđeno je ranije pisanje portala Radiosarajevo.ba.

Igrao je s Barbarezom i Spahićem, sada tvrdi: "Vidi se želja, ali mi pored Džeke nemamo top igrača"

Prve informacije istrage koja se provodi na više nivoa govore da se radi o kadetima Vojske Srbije. 

Njih bi moglo pozvati, na primjer, Ministarstvo rada i socijalne politike Rs, te ih podvesti u kategoriju "obrazovanje", pa se ne bi prikazali kao vojnici već kao kadeti. Ukoliko se to pokaže tačnim, jasno je kako o svemu nije moglo biti obaviješteno Ministarstvo odbrane BiH, no pojedini izvori smatraju da je odobrenje dalo državno Ministarstvo vanjskih poslova. Ono što je jedino jasno jeste da vojnici/kadeti nisu mogli ući bez nečijeg poziva, ali i odobrenja u našu zemlju.

Podsjetimo, jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju... U međuvremenu se pojavila informacija da su jučer defilovali i u Bratuncu?!

Ministar Helez za Radiosarajevo.ba: Vojnici Srbije nisu došli na naš poziv, u toku je istraga

"Mi provjeravamo sve činjenice i u toku je i naša interna istraga", potvrdio je ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak