Ambasada SAD u BiH obilježila godišnjicu napada na New York: 'Obnovimo povjerenje jedni u druge'

6
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH obilježila godišnjicu napada na New York: 'Obnovimo povjerenje jedni u druge'

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini posvetila je objavu godišnjici terorističkog napada na SAD 9. septembra 2001. godine.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Prije dvadeset i tri godine, 2.977 dragocjenih života oduzeto nam je u zlu napadu na našu naciju. Tokom ovih ozbiljnih dana obnavljamo naše sveto obećanje: Nikada ne zaboraviti.

Nova predstava na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo: San ljetne noći Williama Shakespearea

Nikada ne zaboraviti voljene koje smo izgubili. Nikada ne zaboraviti prvotne reagente koji su trčali ka ruševinama kako bi spasili druge. Nikada ne zaboraviti stotine hiljada patriota koji su se prijavili za službu u godinama koje su uslijedile. I nikada ne zaboraviti da je, kada je neprijatelj pokušao da nas rastrga, naša zemlja stala zajedno.

Danas — dok se prisjećamo svih onih koje smo izgubili na taj ognjeni septembarski dan prije 23 godine — obnovimo povjerenje jedni u druge. Nastavimo tražiti svjetlo, čak i u najtamnijim trenucima", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak