Ambasada SAD-a: Zašto se Dodik bavi bogaćenjem sebe, a ne lokalnih zajednica?

17
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD-a: Zašto se Dodik bavi bogaćenjem sebe, a ne lokalnih zajednica?

Povodom informacije da je nekoliko općina kojima je upravljao SNSD odustali od programa "Diaspora Invest" oglasili su se iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Iz ambasade su poručili da SAD snažno podržavaju lokalnu upravu u Bosni i Hercegovini. 

"Zbog toga ulažemo 14,1 milion dolara kako bismo pomogli općinama širom BiH da poboljšaju kvalitet usluga koje pružaju svojim stanovnicima i generišu investicije i radna mjesta koristeći moć bh. dijaspore", navedeno je u saopćenju. 

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne

Naveli su da je "Diaspora Invest" do sada ostvario 69 miliona dolara investicija i otvorio više od 2.800 radnih mjesta širom BiH.

"Sve općine u BiH imaju pravo učešća u našim investicionim programima i programima lokalne uprave, a trenutno u njima učestvuje 30 općina iz FBiH i 10 općina iz RS", saopćeno je. 

Američka ambasada o finansijskoj situaciji u Republici Srpskoj: “Gdje je nestao novac?”

Nagalsili su da su mnoge opštine kojima je upravljao SNSD prijavile se i izabrane da učestvuju u ovim programima, ali je Milorad Dodik, kako su naveli, vršio pritisak na njih da se povuku, pa njihove zajednice sada propuštaju prednosti – radna mjesta, poboljšanu infrastrukturu, investicije i drugo.

"Zašto se gospodin Dodik više bavi bogaćenjem sebe i svoje porodice nego bogaćenjem lokalnih zajednica i poboljšanjem kvaliteta života u opštinama?", upitali su iz ambasade SAD-A.

Na kraju su poručili: "Znamo gdje je novac".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak