Ambasada SAD-a kritikuje vlasti u RS: Riskirate budućnost građana zbog sankcionisanisanih pojedinaca

11
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD-a kritikuje vlasti u RS: Riskirate budućnost građana zbog sankcionisanisanih pojedinaca

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini ponovo je uputila oštru kritiku vlastima RS zbog planova za transformaciju Investiciono-razvojne banke RS-a u komercijalnu banku.

Ova odluka, koju je najavila ministrica finansija RS-a Zora Vidović 4. jula, izazvala je zabrinutost zbog mogućih posljedica za lokalne zajednice i širu ekonomiju.

"Navedena misija Investiciono-razvojne banke RS uključuje pomoć porodicama RS-a u kupovini domova i potporu vlasnicima malih poduzeća. Dana 4. jula, ministrica finansija RS Zora Vidović najavila je planove za pretvaranje ove banke u komercijalnu banku za pomoć onima protiv kojih su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije", naveli su iz ambasade.

Senadin Lavić: Sporne stranputice oko bosanske nacionalnosti

Nakon toga su postavili pitanje "Zašto izbjegavanjem sankcija riskirati budućnost stanovnika RS-a u korist tako malog broja". Dodali su i pitanje koje redovno dodaju "Gdje je novac?".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak