Aleksandar iz Bijeljine nakon vrijeđanja Bošnjaka, sada provocira Hrvate: I Zagreb bi mogao gorjeti?

16
Radiosarajevo.ba
Aleksandar iz Bijeljine nakon vrijeđanja Bošnjaka, sada provocira Hrvate: I Zagreb bi mogao gorjeti?

Mladić iz Bijeljine, Aleksandar Đokić, koji na društvenoj mreži TikTok vrijeđa Bošnjake propagirajući nacionalističku ideologiju, nastavlja da se oglašava i provocira.

Sada je otišao korak dalje i poslije Bošnjaka, na red su došli i druge komšije - Hrvati.

Novi snimci Aleksandra Đokića pojavili su se na društvenim mrežama, ovaj put iz Hrvatske.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Na nekoliko od njih, Đokić se snima u Zagrebu, uz provokativne poruke upućene Hrvatima.

“Za onu ustašiju koja govori kako ja ne mogu ući u Hrvatsku, evo im dokaz. Kaže ‘da li znade onaj ko nam prijeti, da će možda i Zagreb gorjeti?‘. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija", rekao je Đokića.

Pogledajte (nije poznato kada je snimak nastao):

Podsjetimo, kako je objavio portal InfoBijeljina u maju 2018. godine, Ljubomir Đokić je skupljao novac za operacije njegova dva sina - Branislava i Aleksandra.

Aleksandar Đokić je rođen sa srčanom manom i operisan u Beogradu još 2013. godine, a kada mu se stanje pogoršalo, njegovi nezaposleni roditelji nisu imali izbora nego da traže pomoć. 

Cijela BiH skupljala novac za njegovo liječenje, a danas prijeti Bošnjacima u Bijeljini

Samo pet godina poslije, u 'znak zahvalnosti' ljudima koji su mu pomogli, među kojima je sigurno bilo i mnogo Bošnjaka, Aleksandar javno prijeti, vrijeđa i provocira. Sramotno.

Sada je našao "novi sadržaj" i počeo vrijeđati Hrvate.

O zločinima u Bijeljini

JNA, Arkanova SDG (Srpska dobrovoljačka garda) i paravojna formacija Mirkovi četnici ušli su u Bijeljinu prvog aprila 1992. godine, a već prvog dana ubijeno je na desetine civila, dok su njihovi leševi ostavljeni da leže na ulicama.

Željka Ražnatovića Arkana je Haški tribunal 1997. optužio za ratne zločine, ali suđenje nije dočekao jer je tri godine kasnije ubijen u beogradskom hotelu "Intercontinental".

Ono što je počelo u aprilu nastavljeno je u septembru kada je SDS - Stranka koju su osnovali presuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić (doživotna), Momčilo Krajišnik (27 godina zatvora) i Biljana Plavšić (12 godina zatvora).

Oni su osuđeni za protjerivanje i prisilna premještanja u etničkom čišćenju. Prije dolaska Arkanovih ubica u Bijeljini je živjelo više od 30.000 Bošnjaka, a nakon rata ostalo ih je svega nešto više od 2.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak