Akcija "Blok 2": Oduzeto 179 kilograma duhana i 4.858 paklica cigareta

1
Radiosarajevo.ba
Akcija "Blok 2": Oduzeto 179 kilograma duhana i 4.858 paklica cigareta

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji "Blok 2“ oduzeli su 179 kilograma sitno rezanog duhana kao i 4.858 paklica različitih cigareta ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 64.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva "Blok 2“. Tom prilikom je identificirana osoba koje se bavi nedozvoljenim prometom akiciznih proizvoda, te je izvršen pretres vozila, stambenog objekta i pomoćnih objekata.

Prilikom aktivnosti na terenu pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duhanskih proizvoda i raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 64.000 KM.

Protiv osumnjičenog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak