Sjajne vijesti za tenisera: Jannik Sinner oslobođen svih optužbi

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti za tenisera: Jannik Sinner oslobođen svih optužbi

Prvi teniser svijeta i aktuelni osvajač US Opena, Jannik Sinner, službeno je oslobođen svih optužbi vezanih za korištenje dopinga.

Svjetska antidoping agencija (WADA) odlučila je da neće podnijeti žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei na odluku Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA), čime je slučaj protiv Sinnera zatvoren.

Prema pisanju Corriere della Sera, "Agencija je zaključila da Sinner nije svjesno ni namjerno konzumirao zabranjene tvari."

Intervju | Merima Lepić-Redžepović: "Ovo je tek početak isticanja domaćih tekstova"

ITIA je 20. augusta objavila da je Sinner bio pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu, u dva navrata tokom marta, dok je sudjelovao na Mastersu u Indian Wellsu.

Unatoč tom nalazu, ITIA je odlučila da nema dokaza o namjernom kršenju antidoping pravila.

Talijanski mediji ističu da WADA uglavnom poštuje presude nezavisnih agencija u sportovima poput atletike, biciklizma i tenisa, s obzirom na to da su se njihove odluke dosad pokazale pravno opravdanima i utemeljenima na čvrstim dokazima, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak