Đoković poražen u Dubaiju: Poznati finalisti turnira

0
Radiosarajevo.ba
Đoković poražen u Dubaiju: Poznati finalisti turnira

Sedmi igrač svijeta Daniil Medvedev savladao je Novaka Đokovića u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, te tako zakazao finalni duel sa Andreyem Rublevom.

Medvedev je u prvom setu stigao do dva breaka prednosti. Kod rezultata 5:2, Đoković je uspio vratiti jedan break, ali dva gema poslije Rus je ikoristio prvu set loptu za 6:4. 

Dobru igru Medvedev je nastavio i u drugom setu, pa je Đoković od početka morao 'loviti' break zaostatka. Međutim, Medvedev je odigrao sjajno.

Zukan Helez: Ministarstvo odbrane promoviše slobodu i dijalog kao temeljni princip vizije medija

Nije Đokoviću dopustio niti jednu break loptu te je u cijelom setu napravio samo jednu neiznuđenu grešku. Ruski teniser je nakon sat i 35 minuta igre iskoristio prvu meč loptu za plasman u finale.

Ovim je Đoković prekinuo niz od dvadeset pobjeda zaredom, a ukupni rezultat meča bio je 6:4, 6:4.

Bio je ovo četrnaesti susret ove dvojice tenisera, a ovo je Medvedevu peta pobjeda nad Đokovićem.

Prethodno je odigran i drugi polufinalni duel turnira u Dubaiju, u kojem je Andrey Rublev savladao Alexandra Zvereva u dva seta. Meč je počeo ogromnom borbom za prvi gem, a Rublev je uspio da Nijemcu 'otkine' break. Zverev se vraćao, ali je Rus sa prednošću od dva breaka i rezultatom 6:3 zaključio prvi set.

U drugom setu obojica su uspješno čuvali svoje servis gemove, a spektakularna borba gledala se u tie breaku.

Zverev je spasio četiri vezane meč lopte, ali je pri rezultatu 10-9 Rublev odservirao za konačni rezultat 6:3 7:6(9). Tako je Rus došao do prve pobjede u sedam međusobnih susreta sa  Zverevom.

Šta se dešavalo u Dubaiju? Kamere snimile kako Novak Đoković dobija tablete. Srbijanac ima problema

Finalni meč turnira iz ATP 500 serije u Dubaiju između Andreya Rubleva i Daniila Medvedeva odigrat će se u subotu u 16 sati po našem vremenu, a prenos možete gledati na Sport Klubu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak