Amerikanka pred cijelim svijetom izblamirala Đokovića

Radiosarajevo.ba

Koliko god ga jedan dio svijeta voli, još ga više ovi drugi kritiziraju. Novak Đoković jeste jedna od najspominjanijih sportskih ličnosti, ali svakako nije i jedna od najomiljenijih.

Ova se druga činjenica naročito podebljala zadnjih mjeseci u kojima je najbolji svjetski teniser imao, pojednostavljeno rečeno, kontroverznih javnih nastupa.

Pričao je i o koroni, pa o takozvanim teorijama zavjere, o svjetskim vladarima iz sjene...

Govorio je i o tenisu, unutar kojeg se predao organizaciji Adria Toura koji je krenuo iz Beograda, a nastavit će se sljedeće sedmice u Zadru, pa kasnije u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Banjoj Luci.

Ulaznice za ove spektakle već se prodaju u Hrvatskoj, ali njegovi kritičari rade i dalje.

Foto: Instagram: Đoković u lijepom društvu

Jedna od njih je američka teniserka Danielle Collins koja se na svom Instagramu pozabavila Novakovim izjavama o odgodi US Opena. 

"Novače, ovo je veoma kontradiktorno u odnosu na vaš prethodni komentar kako bi teniseri koji su u top 100 trebali donirati novac onim slabije plasiranima. Niko nije zaradio nikakav novac od veljače. Sada imamo sjajnu priliku na US Openu, čiji čelni ljudi žele da se turnir održi s nekim striktnim sigurnosnim uvjetima, kako bismo se svi osjećali sigurno", napisala je Collins na Instagramu i dodala:

"Ovo je ogromna prilika za igrače da krenu zarađivati novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško jer neće biti u mogućnosti dovesti kompletnu pratnju. Ako je tako sigurno i ako USTA, WTA i ATP učine sve kako bi zaštitili zdravlje tenisača, onda mislim da bi ih trebalo podržati. Lako je nekome ko je zaradio skoro 150 miliona dolara od turnira u karijeri pričati drugima što da rade sa svojim novcem, a onda odbiti igrati US Open", podvukla je Collins, inače 51. teniserka svijeta za kraj ostavivši Đokoviću poantu poruke....

"Većina tenisačica, među kojima sam i ja, ne putuje na turnire s velikom pratnjom i nama je potrebno da se turniri krenu igrati. Bilo bi lijepo kada bi najbolji teniser svijeta podržao ovu priliku, a ne kvario je", naglasila je Collins. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak