Rukometni savez BiH imenovao Fuada Mahmutovića za selektora ženske kadetske reprezentacije

0
Radiosarajevo.ba
Rukometni savez BiH imenovao Fuada Mahmutovića za selektora ženske kadetske reprezentacije

Rukometni savez Bosne i Hercegovine danas je potvrdio da je imenovao Fuada Mahmutovića za selektora ženske kadetske reprezetnacije.

Ovu informaciju Savez je potvrdio na službenoj stranici.

"Novi selektor ženske kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je Fuad Mahmutović. Fuad Mahmutović je rođen 21. avgusta 1966. godine, trenerskim poslom se bavi od 1997. godine. Pet godina je vodio MRK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), a nakon toga od 2003. do 2006. godine ŽRK Iskra iz Bugojna. Potom je od 2007. do 2015. godine bio trener prve ekipe MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje: od 2016. do 2019. godine bio je prvi trener MRK Iskra Bugojno i s ovom ekipom je osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije, te je uveo u elitni rang bh. rukometa. Od 2019. godine trener prve ekipe ŽRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. Osim što je uveo MRK Iskra u Premijer ligu, Mahmutović 2021. godine bi prvak BiH sa mlađim kadetkinjama ŽRK Sloga (GV/U), a prošle godine viceprvak u istoj kategoriji. Sa juniorkama Sloge je 2021. godine osvojio treće mjesto u BiH, a prošle godine je seniorski tim Sloge uveo u BH Telecom Premijer ligu BiH. Ove godine je sa juniorskom ekipom Sloge zauzeo 3. mjesto na šampionatu BiH.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Mahmutović će našu kadetsku selekciju predvoditi na EHF W17 Championshipu, koji će se od 5. do 13. augusta igrati u Azerbejdžanu. Podsjećamo, naša selekcija je u grupi A sa Slovenijom, Litvanijom, Gruzijom i domaćinom Azerbejdžanom", stoji u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak