Irfan Smajlagić novi trener bh. premijerligaša, očekuje se predstavljanje velikih pojačanja

0
Radiosarajevo.ba
Irfan Smajlagić novi trener bh. premijerligaša, očekuje se predstavljanje velikih pojačanja

Proslavljeni rukometni as i selektor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić (62) u subotu, 8. jula, će zvanično biti imenovan za novog trenera RK Borac m:tel.

Tako će se olimpijski šampion poslije 36 godina vratiti u rodni grad i klub u kojem je počeo karijeru, pišu Nezavisne.

Aktuelni selektor rukometne reprezentacije BiH u petak će u prostorijama kluba gdje će biti organizovana press-konferencija potpisati ugovor sa bivšim prvakom Evrope i višestrukim šampionom BiH.

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

Time počinje jedna nova era banjalučkog kluba, koji nakon loše prošle sezone želi da se već u narednoj vrati u sami vrh bh. rukometa. Podsjetimo, crveno plavi su zauzeli tek 10. mjesto u Premijer ligi BiH.

O Smajlagiću se manje više sve zna. Imao je briljantnu igračku karijeru tokom koje je osvajao najveće trofeje. Osvajao je olimpijsko zlato (Hrvatska) i bronzu (Jugoslavija), a u vitrinama ima i svjetsko srebro (Hrvatska) i evropsko bronzu (Hrvatska).

Selektor bh. rukometaša Smajlagić: "Moramo biti svjesni rejtinga, pred nama je puno rada"

Kao trener je bio selektor Egipta i Irana, a vodio je i sarajevsku Bosnu, Zamet, Lokomotivu Zagreb i Čakovec. O kakvoj se veličini radi govori podatak da je nedavno postao član evropske rukometne Kuće slavnih.

Sa reprezentacijom BiH ostvario je veliki uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2024. godine, a sada će pokušati da sa matičnim klubom nastavi nisku uspjeha. Zmajeve je preuzeo prošle godine i to u trenutku kada se pravila smjena generacije. Ipak, sa podmlađenim timom je izborio Euro i smatra se najzaslužnijim za odlaskom bh. rukometaša na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Po njegovom dolasku Borac će zvanično krenuti u rekonstrukciju tima. Za sada je izvjestan dolazak proslavljenog golmana Nebojše Grahovca, a već sutra se mogu očekivati i nova pojačanja. Spominje se dolazak nekoliko provjerenih imena, među kojima su neki i reprezentativci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak