Evropska rukometna federacija: Irfan Smajlagić primljen u Kuću slavnih

0
AA
Evropska rukometna federacija: Irfan Smajlagić primljen u Kuću slavnih
FOTO: AA / Irfan Smajlagić

Na gala večeri Evropske rukometne federacije (EHF), održanoj u ponedjeljak u Beču, objavljena su imena rukometnih velikana koji su primljeni u Kuću slavnih, a među njima se našlo i ime Irfana Smajlagića, aktuelnog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, EHF je povodom 30. godišnjice osnivanja odlučio uspostaviti dodjeljivanja godišnjih nagrada najboljim pojedincima i Kuću slavnih evropskog rukometa, a u nju je primljeno po 30 velikih rukometnih imena u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji uz Smajlagića, koji je imao sjajnu igračku karijeru na poziciji desnog krila, iz regiona su u Kuću slavnih uvršteni još: Ivano Balić, Kiril Lazarov, Dragan Škrbić, Vid Kavtičnik, Momir Ilić i Arpad Šterbik.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Zasluženo mjesto u Kući slavnih, između ostalih, dobili su i Thierry Omeyer, Stefan Kretzschmar, Tomas Svensson, Jackson Richardson, Olafur Stefansson...

"Drago nam je što možemo odati počast legendama naše igre na kulminaciji 30. godišnjice Evropske rukometne federacije. Uvođenjem nagrada za izvrsnost i Kuće slavnih, EHF stavlja u centar pažnje najbolje igrače sezone i odaje počast onima koji su ostavili trag u rukometnom sportu. Njihova sportska dostignuća govore o njihovoj veličini i ponosni smo što odajemo priznanje igračima koji su oblikovali našu igru", rekao je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije