Tinejdžer (17) nasred trga u pokušaju pljačke upucao nogometnu zvijezdu u prsa

0
Radiosarajevo.ba
Tinejdžer (17) nasred trga u pokušaju pljačke upucao nogometnu zvijezdu u prsa

Novak San Francisco 49ersa Ricky Pearsall upucan je u prsa u pokušaju pljačke usred poznatog Union Squarea. Maloljetni napadač je uhićen, a mlada NFL zvijezda je "u ozbiljnom, ali stabilnom stanju".

Prema izvještajima policije, 17-godišnjak je oko 15.30 sati pokušao opljačkati Pearsalla uz prijetnju oružjem dok je šetao sam.

"Hici su pogodili i žrtvu i napadača", rekao je šef policije San Francisca William Scott dodajući da je ispaljeno više hitaca.

Jeste li primijetili zelenu lampicu na svom Android uređaju? Moguće je da vas neko špijunira

Dodao je kako je pretpostavka kako je napadač koji je uhićen u pokušaju bijega djelovao sam.

Nije jasno koliko je puta Pearsall upucan niti što je osumnjičenik pokušavao ukrasti. Policija trenutno pregledava snimke s obližnih nazdornih kamera, a Pearsall je unatoč povredama bio dovoljno stabilan da razgovara s policijom.

Napadač je, inače, stanovnik Tracyja u Kaliforniji.

"S obzirom na to da je osumnjičenik 17-godišnjak optužbe protiv njega bit će podnesene sudu za maloljetnike", otkrila je okružna tužiteljica San Francisca Brooke Jenkins.

Ricky Pearsall izabran je od strane 49ersa kao 31. odabir u prvom krugu NFL drafta 2024. ranije ove godine. Tokom svoje univerzitetske karijere 23-godišnjak je igrao tri godine u Arizona Stateu i dvije u Floridi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak