Sretno, Zmajice: Na olimpijska borilišta sutra izlaze Lana Pudar i Aleksandra Samardžić

3
Fena
Sretno, Zmajice: Na olimpijska borilišta sutra izlaze Lana Pudar i Aleksandra Samardžić

Šestog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu u srijedu, 31. jula na borilišta izlaze dvije bosanskohercegovačke predstavnice, plivačica Lana Pudar u kvalifikacijama utrke na 200 m delfin, te judašica Aleksandra Samardžić, u eliminacijama kategorije do 70 kg. 

Takmičenja u judou u kategoriji do 70 kg počinju od 10 sati, a borba Aleksandre Samardžić će biti treća po redu. Protivnica bh. takmičarke na startu olimpijskog turnira biće predstavica Danske.

Plivačke kvalifikacije na 200 metara delfin su na rasporedu od 11.46 sati, a Lana Pudar će u svojoj najjačoj disciplini plivati u prvoj grupi. 

Baerbock pohvalila Kamalu Harris: 'Žena velike energije i borac za transatlantske odnose'

Od bh. sportista na Olimpijadi u Parizu do sada su nastupili plivač Jovan Lekić u disciplini 400 m slobodno, koji je kvalifikacijama postigao 30. vrijeme.

Također, Lana Pudar je u disciplini 100 m delfin u kvalifikacijama postigla 17. vrijeme i nije izborila nastup u polufinalu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak