Sjajne vijesti iz Mađarske: Medalje za Hamzu Turulju i Ilmu Rahmanović

1
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti iz Mađarske: Medalje za Hamzu Turulju i Ilmu Rahmanović

Karate reprezentativci Bosne i Hercegovine ostvarili su uspješan nastup na Evropskim univerzitetskim igrama koje se održavaju u Mađarskoj.

Hamza Turulja, predstavnik Univerziteta Sarajevo i član Univerzitetskog karate kluba Bosna u kategoriji do 84 kilogram osvojio je srebrnu medalju, dok Ilma Rahmanović, članica Karate kluba Ilidža i također predstavnica Univerziteta u Sarajevu, osvojila je bronzanu u kategoriji do 68 kg.

Predstavnica Univerziteta Tuzla i takmičarka Karate kluba Do, Stefani Krešić, koja je nastupila u kategoriji preko 68 kg nije imala sportske sreće na putu do medalje, ali je pružila solidan nastup u svojim borbama.

U Sarajevu otvoren OFF: Najveći festival omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi

Na Evropskim univerzitetskim igrama nastupa 5.000 sportista iz 400 univerziteta. Bh. takmičari nastupili su u pratnji trenera Ante Krešića i Ramiza Potura.

"Koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo na svesrdnoj kontinuiranoj podršci opštine Ilidža, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, kao i Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba: Hamza Turulja

Smatramo da bez institucionalne podrške bi naši uspjesi bili znatno manji i da smo na dostojan način predstavljali Univerzitet Sarajevo i Univerzitet Tuzla te dokazali da su naši mladi predstavnici akademske zajednice pravi ambasadori bh. sporta", rekao je trener Karate kluba Ilidža, Ramiz Potur.

Radiosarajevo.ba: Ilma Rahmanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak