Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti
Foto: Facebook / Hamza Turulja

Najbolji bh. karatista Hamza Turulja završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je osvojio peto mjesto.

Turulja je u 10 mečeva ostvario osam pobjeda, od čega pet u pojedinačnom i tri u ekipnom dijelu.

U pojedinačnom nastupu je pobijedio predstavnike Alžira, Kineskog Taipeia, Kenije, Turske i Koreje, a poražen je u polufinalu od predstavnika Mađarske i osvajača Olimpijske bronze.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Nažalost, polufinale sam izgubio isključivo jer sam radio s domaćim predstavnikom koji je 'morao' ući u finale. Deset sekundi prije kraja nisam dobio poen koji bi odlučio meč i gubim nakon poena pet sekundi do kraja koji se ne bi nikom dosudio osim domaćem predstavniku. Slična situacija mi se desila na Evropskom prvenstvu u Turskoj u polufinalu s domaćim predstavnikom kojeg sam također pobijedio u narednom susretu, ali u drugoj državi", napisao je Turulja.

Istakao je kako mu je meč za bronzanu medalju s ruskim predstavnikom ujedno bio i najlošiji na čitavom prvenstvu, a razlog tome je to što se takmičio četiri dana zaredom u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U ekipnom dijelu je pobijedio predstavnika Senegala rezultatom 8:0, predstavnika Mađarske od kojeg je izgubio u polufinalu dva dana ranije rezultatom 4:1 i Olimpijskog pobjednika i najboljeg karatistu svih vremena u kategoriji do 67 kg iz Francuske rezultatom 4:3.

Ekipa Bosne i Hercegovine je pobijedila reprezentacije Senegala 3:1, Kanade 3:0, Mađarske 3:0 i poražena je od Francuske 3:2. Sekunde su je dijelile od polufinala i meča s reprezentacijom Egipta.

"Ponosan na mečeve i pobjede, kako svoje tako i momaka u ekipnom dijelu. Bosna i Hercegovina ima na šta biti ponosna", poručio je Turulja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije