Rusija oduzima imovinu Khabibu: Šta to znači za legendarnog borca?

1
Radiosarajevo.ba
Rusija oduzima imovinu Khabibu: Šta to znači za legendarnog borca?

Jedan od najvećih boraca svih vremena, Habib Nurmagomedov, našao se u ozbiljnoj nevolji. Ruske vlasti tvrde da on duguje 3,4 miliona dolara (6.13 miliona KM) poreza, koji je nastao dok je vodio sopstvenu promociju Eagle FC.

Postupak protiv legende MMA pokrenut je 5. jula. Zabranjeno mu je da napusti Rusiju, ali u tom trenutku nije ni bio u zemlji i uživao je u utakmicama Evropskog fudbalskog prvenstva.

Dvije sedmice kasnije, sudski izvršitelji su pokrenuli postupak pretresa imovine radi pretresa i prodaje, a postupak je već počeo.

Kralj Charles je rado viđen gost u BiH: Pogledajte kako je izgledala njegova posjeta Mostaru 2004.

Habibova imovina vredna oko 900.000 dolara (1.622 miliona KM) je zaplijenjena. Ostao je bez porodične kuće u Dagestanu i bogate kolekcije automobila.

Prave zveri su odvedene iz njegove garaže. To su Ferrari California T (300.000 dolara), Mercedes-Benz AMG GT S (161.000 dolara), Mercedes-Benz S-klasa (122.000 dolara), BMW 7 (101.000 dolara), Toiota Land Cruiser (85.000 dolara) i Tojota Tacoma (44.000 dolara).

Ovo je samo deo imovine bez koje će ostati. U narednom periodu sud će pokušati da namiri preostali iznos, odnosno još 2,5 miliona dolara (4,51 miliona KM).

Ostaje da se vidi da li će platiti ovu cifru ili će na kraju izgubiti sve što je stekao.

Prema podacima, legenda borilačkih veština ima dovoljno novca da isplati izvršioce. Teška je oko 40 miliona dolara (72 miliona KM). Međutim, iz nekog razloga ne želi da plati 3,4 miliona dolara (6.13 miliona KM) kako bi izbegao oduzimanje imovine.

Netflix "eksplodirao": Prihodi i broj pretplatnika u velikom porastu

Svakako je zanimljivo da se ne oglašava na ovu temu. On je u Dubaiju gde priprema svoje prijatelje za sljedeći izazov borilačkih vještina i ništa javno ne komentariše.

Šta će biti po povratku u Rusiju ostaje da se vidi. Njegovo hapšenje bi lako moglo da se desi, ali za sada je imovina u rukama države.

Podsetimo, Nurmagomedov je jedan od najboljih boraca svih vremena. Proslavio je Rusiju i Dagestan širom svijeta i povukao se kao neporaženi borac sa skorom 29-0.

Međutim, od obaveza prema državi niko ne može da pobejgne. Put i kupovina promocije, skupo su koštali Dagestanca, a iza sebe ostavili velike dugove.

U narednom periodu trebalo bi da se zna šta će biti sa tim, ali situacija trenutno nije najbolja. Cifra je prilično velika, a računi legendi MMA su blokirani, piše Sportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak