Netflix "eksplodirao": Prihodi i broj pretplatnika u velikom porastu

0
Radiosarajevo.ba
Netflix "eksplodirao": Prihodi i broj pretplatnika u velikom porastu
Foto: Pexels / Ilustracija

Netflix je nadmašio očekivanja Wall Streeta za svoje drugo tromjesečje 2024. godine.

Kompanija je zabilježila povećanje prihoda od 17% u odnosu na prethodnu godinu i porast profita od 44%, dok je tokom tromjesečnog perioda ostvarila jači rast pretplatnika od očekivanog.

Netflix je ovaj rast pripisao mješavini snažnog učinka od strane velikog broja svojih naslova i kontinuiranoj koristi od plaćenog dijeljenja sadržaja.

Prepune ulice Sarajeva: Ugodna temperatura pozvala u šetnju brojne građane i turiste

Prepune ulice Sarajeva: Ugodna temperatura pozvala u šetnju brojne građane i turiste

Rast pretplatnika od 16,5% u tromjesečju nastavio je da podstiče vodeću poziciju Netflixa u streaming industriji, dok se njegovi rivali — Disney, Warner Bros. Discovery, Paramount i NBCUniversal — bore da sustignu Netflix i ostvare profit u svom "direct-to-consumer" poslovanju.

Uprkos snažnim rezultatima, Netflix je upozorio da će plaćeni neto dodaci u trećem kvartalu 2024. biti niži nego u periodu od prije godinu dana jer se uticaj plaćenog dijeljenja smanjuje. Također očekuje da će globalni prosječan prihod po plaćenom članu biti približno jednak u odnosu na prethodnu godinu u trećem tromjesečju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije