Rukometaši BiH u prijateljskom duelu poraženi od Mađarske

0
Radiosarajevo.ba
Rukometaši BiH u prijateljskom duelu poraženi od Mađarske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Budimpešti poražena od Mađarske u prijateljskoj utakmici rezultatom 26:24. Selektor Ivica Obrvan uoči susreta istakao je da rezultat nije imperativ, već da vidi koliko mogu naši mladi rukometaši.

Benjamin Burić je na startu utakmice upisao dvije odbrane, a golovima Alena Ovčine, Mirka Hercega i Ibrahima Haseljića poveli smo protiv Mađarske sa 0:3. U nastavku domaći su uspjeli izjednačiti, a u 17. minuti golom Bendeguza došli su do prednosti od 8:7. Iako smo u istoj minuti ostali bez Marina Vegara na dvije minute, uspjeli smo zadržati priključak za Mađarima.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena Mađarska je postigla tri gola, dok smo mi uspjeli zatresti mrežu samo preko Vegara i domaći su došli do prednosti od 14:11, što je bio konačan rezultat prvog dijela. Na startu drugog dijela Mađarska je na dvije minute ostala bez Stefana, ali to nismo ništa značajno uspjeli iskoristiti.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

U toku drugog poluvremena Mađari su uglavnom imali dva gola razlike. Uspjeli smo prići i na pogodak zaostatka, ali nismo imali snage za nešto više. Domaći su u posljednjih deset minuta tri puta zaradili isključenje na dva minuta, ali na kraju smo ipak poraženi sa 26:24.

U našem timu Perić je postigao pet pogodaka, dok su po tri puta pogađali Senjamin Burić, Edin Klis i Vladimir Vranješ. Benjamin Burić je imao pet odbrana, a Admir Ahmetašević osam. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji bio je Mathe Dominik sa pet golova, piše portal SC Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak