Ponos BiH: Naše takmičarke osvojile dvije zlatne i srebrenu medalju na balkanskom Kickbox kupu

0
Radiosarajevo.ba

Tešanj je od 20. do 21. oktobra bio domaćin 17. Balkan Open International Kickboxing kupa, na osnovu kalendara takmičenja Svjetske Kickboxing Asocijacije Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovalo oko 600 učesnika iz 12 zemalja .

Takmičarke iz kluba KNVZA (Kucaju na vrata zaboravljeni asovi) Berina Pašić, Iman Drugović i Anesa Lakača na ovom važnom međunarodnom takmičenju osvojile su tri medalje, dvije zlatne i jednu srebrnu i time svoju zemlju uvrstile na europsku i svjetsku kickboxing mapu.

Berina Pašić (2007.) u kategoriji -70 kg postala je balkanska prvakinja.
Zlatnu medalju odnijela je uvjerljivo, nakon potpune dominacije u drugoj rundi nad makedonskom takmičarkom.

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Iman Drugović (2010.) osvojila je srebrnu medalju u kategoriji -50 kg, kao najmlađa u svojoj dobnoj grupi. U prvoj rundi je povrijedila stopalo, ali nije željela odustati od borbe sa tri godine starijom takmičarkon i borbenošću male lavice osvojila titulu viceprvakinje Balkana.

Anesa Lakača (1999.) se okitila zlatnom medaljon za "zelenim stolom" jer je u posljednjem trenutku njena protivnica odustala od borbe. Anesi je ovo bilo i prvo iskustvo sa takmičenjima u kickboxu.

Četvorogodišnja kazna poznatom bh. kikbokseru zbog dopinga

Trofej mladih takmičarki je tim prije značajniji jer dolaze iz kluba koji rad sa djecom bazira na principu besplatne škole košarke i borilačkih vještina u kojoj mališane treniraju veterani - asovi i u kojem su odlasci na ovakva takmičenja samofinansirajući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak