Europsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu: Srebro i tri bronze za reprezentaciju BiH

0
Fena
Europsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu: Srebro i tri bronze za reprezentaciju BiH
Foto: Fena / Kickboxing reprezentacija BiH

Europsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu, koja se u turskom gradu Antalya završava 20. novembra, naša reprezentacija je završila za osvojenom jednom srebrenom i tri bronzane medalje.

Najvrijedni rezultat je ostvarila Jasmina Merdić, koja ju finalnoj borbi za titulu evropske prvakinje u disciplini low kick +70 kg poražena od Hrvatice Nives Radić.

U polufinalnim borbama su zaustavljeni Edin Vučelj (kick light – 89 kg) od koga je bio bolji Španac Juan Machin De Quintana i Nikola Drobnjak (low kick – 81 kg) koji je izgubio od od Hrvata Gaja Ćosića. Njima dvojici su pripale bronzane medalje, a bronzanu medalju ranije je osvojio i Mesud Selimović (low kick -91 kg).

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Na Ilidži održan vrhunski spektakl: Grand Prix BiH okupio najbolje borce iz 12 zemalja

Na Ilidži održan vrhunski spektakl: Grand Prix BiH okupio najbolje borce iz 12 zemalja

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine bilo je 18 takmičara, 13 u muškoj i pet u ženskoj konkurenicji. U ženskoj konkurenciji pored Jasmine Merdić koja je osvojila medalju nastupile su još Edina Halilović, Doris Živković (low kick), Adna Hodžić i Ivana Radić (lick light).

Muški dio reprezentacije pored trojice osvajača medalja Mesuda Selimovića, Nikole Drobnjaka i Edina Vučenja činili su još: Rijad Kasapović, Wael Mejri, Jasmin Ramić, Amar Lugan, Harun Sinanović, Vedad Ćutuk (low kick), Sanjin Alihodžić, Albert Ugrinčić (K1), Faris Svraka i Miloš Golić (kick light).

Trenerski dio ekipe predvodio je selektor Salko Zildžić, te treneri: Adnan Redžović, Senad Ćatić, Asmar Imamović, Dimitrije Jovanović, Šemso Šabanović, Elvedin Dubravac, Vedad Mulaomerović i Ermin Lugan.

Na prvenstvu su nastupila i dvojica sudije iz Bosne i Hercegovine, Neđo Bratić i Dragana Vitković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije