Benjamin Poturak krenuo stopama oca Dževada: Osvojio zlato na Europskom kickbox kupu

0
N. Ž.
Benjamin Poturak krenuo stopama oca Dževada: Osvojio zlato na Europskom kickbox kupu
FOTO: Privatni album / Benjamin Poturak

Prethodnog vikenda je održan Europski kickbox kup u organizaciji svjetske kickboxing organizacije (WAKO), a među takmičarima bio je Benjamin Poturak, sin bivšeg bosanskohercegovačkog borca Dževada Poturka. 

Benjamin Poturak je na kraju turnira u dvije kategorije osvojio zlatne medalje. Radi se o K-1 i Lowkick kategorijama do 86 kilograma. 

Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha porodice Poturak u borilačkim sportovima, a njegov otac Dževad Poturak nije krio oduševljenje. Dao je i izjavu za portal Radiosarajevo.ba

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

"Vječito na prvom mjestu s mnogo pobjeda, a bez povreda. Ovo je još jedno veliko takmičenje, Europski kickbox kup WAKO organizacije. Čestitam organizatoru Nerminu Bašoviću na odličnom turniru", rekao je bivši kickboxer. 

Dodao je i da je sretan putem kojim je krenuo njegov sin

Dževad Poturak i Benjamin Poturak
FOTO: Privatni album: Dževad Poturak i Benjamin Poturak

"Ponosan sam na Benjamina. Nije krenuo za igricama i gledanjem realityja. Ponosno će nositi zastavu Bosne i Hercegovine, baš kao i njegov otac. Ovo mu je 12. borba, upisao je deset pobjeda uz sedam nokauta", rekao je za naš portal Dževad Poturak

Podsjetimo, na Europskom kickbox kupu održanom proteklog vikenda nastupila su čak 962 borca iz 16 zemalja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije