Pariz 2024: O fotografiji turskog olimpijca 'bruji' internet - 'ime mu je Dikec. Yusuf Dikec'

2
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024: O fotografiji turskog olimpijca 'bruji' internet - 'ime mu je Dikec. Yusuf Dikec'

Fanovi Olimpijskih igara na društvenim mrežama oduševljeni su fotografijom turskog strijelca Yusufa Dikeca koji se takmiči u mješovitoj ekipnoj disciplini 10 metara zračnim pištoljem u Parizu.

Ovaj 51-godišnjak i njegova partnerica u ekipi Sevval Ilayda Tarhan osvojili su srebrnu medalju, ali Dikecov nekonvencionalan pristup takmičenju učinio je da njegova fotografija postane viralna.

Dikec je postao slavan nakon što je na društvenim mrežama podijeljena fotografija na kojoj se takmiči na neuobičajeno opušten način bez tipične streljačke opreme - s jednom rukom u džepu. Većina strijelaca na Olimpijskim igrama koristi zaštitu za uši kada puca i stavlja specijalizirane naočale koje zaklanjaju vid na jednom oku tako da ga takmičari ne moraju držati zatvorenim, a ponekad imaju i zatamnjene leće za pomoć pri odsjaju.

Turska blokirala saradnju NATO-a i Izraela zbog rata u Gazi

"Turska je poslala 51-godišnjeg tipa bez posebnih leća, naočala ili zaštite za uši i osigurala srebrnu medalju", napisao je jedan fan na X-u, što je čak komentirao i vlasnik platforme Elon Musk.

"Prepoznajem obučenog asasina kad ga vidim", našalio se drugi, dok su ga na Eurosportu usporedili s Jamesom Bondom: "Ime mu je Dikec. Yusuf Dikec."

"Je li Turska poslala plaćenog ubicu na Olimpijadu?", objavio je treći, dok se četvrti našalio: "Turska vlada: Ove sedmice imamo nešto drugačiju vrstu posla za vas." 

Javili su se čak i na stranicama Olimpijade.

Dikec je na svojim petim Olimpijskim igrama, a njemu i partnerici za dlaku je izmakla zlatna medalja s konačnim rezultatom 16-14.

Viralna fotografija dolazi nakon što je Južnokorejka Kim Ye-ji prozvana 'najcool osobom ikada' zbog njene reakcije na osvajanje olimpijske medalje. Ova 31-godišnja streljačica pištoljem osvojila je srebrnu medalju u nedjelju u disciplini 10 metara zračnim pištoljem za žene.

No, gledatelje je impresionirao Kimin stil. Kim je naširoko opisana kao 'opaka' dok je nosila napravljene naočale za pucanje i bijelu bejzbolsku kapu, te plišanog slona svoje kćeri u ruci koja nije pucala.

Otkako je Kim u nedjelju osvojila svoju prvu olimpijsku medalju, snimke njene akcije na Svjetskom kupu u streljaštvu u maju u Bakuu postale su viralne putem društvenih medija. Dotični video prikazuje Kim kako osvaja zlato u Bakuu u takmičenju pištoljem od 25 metara, postavljajući pritom novi svjetski rekord.

Komentirajući viralni video, jedan je gledatelj napisao: "Ovo je najcool što je iko ikada izgledao dok je obarao svjetski rekord."

Drugi je odgovorio: 'Ovo je najhladnije s***e. Opsjednut sam', dok je treći komentar glasio: "Ona je najcool glavni lik."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak