Pariz 2024 | Lana Pudar nosit će zastavu BiH na zatvaranju Olimpijade

2
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Lana Pudar nosit će zastavu BiH na zatvaranju Olimpijade

Zastavu Bosne i Hercegovine će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu nositi Larisa Cerić i Mesud Pezer, dok će ta čast na zatvaranju pripasti Lani Pudar.

Naši sportisti su na putu za Francusku, a Olimpijske igre u Parizu zvanično će početi u petak, 26. jula.

Direktan TV prijenos manifestacije otvaranja možete pratiti putem BHRT-a (19.30 sati, petak), a portal Radiosarajevo.ba  će svakodnevno izvještavati iz Pariza sa najzanimljivijim informacijama o našim sportistima.

Simpsonovi "predvidjeli" da će Kamala biti nova predsjednica SAD-a? Oglasio se i scenarist serije

Boje BiH će u Parizu braniti: Lana Pudar (plivanje), Larisa Cerić (džudo), Mesud Pezer (atletika), Aleksandra Samardžić (džudo) i Jovan Lekić (plivanje).

Njih će pratiti pet trenera: Damir Đedović i Goran Grahovac (plivanje), Branislav Crnogorac i Arijana Jaha (džudo), Mehmed Skender (atletika), kao i fizioterapeut Miodrag Ranđelović.

Peteročlana ekipa: Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo istakao da bh. olimpijski tim čine sportistkinje i sportisti koji su istinske heroine i heroji jer su izborili nastup na Olimpijskim igrama i odveli BiH na planetarni skup i najveći svjetski sportski događaj. Uputili su i zahvalu nadležnim vlastima na podršci te istakli potrebu za više podrške kako bi naš nacionalni olimpijski tim bio brojniji u budućnosti.

"Sada je vrijeme da zajedno ispišemo historiju, da na Olimpijskim igrama nastupite hrabro i postignete vaš maksimum, da ostvarite svoje olimpijske snove i na najbolji način predstavite državu Bosnu i Hercegovinu", poručio je Rađo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak