Ova zemlja bi mogla biti organizator iduće Olimpijade: Dokazala se u organizaciji

2
Radiosarajevo.ba
Ova zemlja bi mogla biti organizator iduće Olimpijade: Dokazala se u organizaciji

Poljska će nastojati biti domaćinom Olimpijskih igara 2040. ili 2044. godine, rekao je u petak premijer Donald Tusk, dodavši kako još nije jasno je li cilj realan za Poljsku.

"Uzimajući u obzir preliminarne odluke i deklaraciju Međunarodnog olimpijskog odbora, možemo govoriti o 2040. ili 2044. godine", rekao je Tusk na konferenciji za novinare o modernizaciji nogometnih stadiona.

Poljska je zajedno s Ukrajinom bila domaćin Europskog nogometnog turnira 2012. godine i prošlog ljeta bila je domaćin Europskih igara u više sportova, ali nikada nije bila domaćin Olimpijskih igara.

Kina opet zapanjila vojne stručnjake, ubrzano grade nešto što nema niti jedna druga svjetska sila

Prethodna poljska vlada rekla je da će se kandidirati za održavanje Olimpijskih igara u ljeto 2036. godine Los Angeles će biti domaćin Ljetnih igara 2028. godine, a Brisbane se priprema se za organizaciju Olimpijskih igara 2032. godine.

Egipat je također rekao da će se kandidirati za domaćina ljetnih Olimpijskih igara 2036. i 2040. godine.

Spremnost potencijalnih zemalja domaćina da preuzmu Olimpijske igre bila je upitna nakon pitanja o skandalima, troškovima i nasljeđu. Igre 2020. godine u Tokiju bile su uglavnom bez gledatelja zbog COVID-a, ali Igre koje su završile ranije ovog mjeseca u Parizu zaslužne su za novu popularnost olimpijskog brenda, piše Gol.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak